Kennel Engsboda

Alla inlägg den 12 maj 2009

Av Tina Engström - 12 maj 2009 20:31

Idag var vi ,återigen, uppe med tuppen. Mest för att slippa morgonrusningen, eftersom jaktprovet låg relativt nära. Vi kom i god tid dit, hann rasta Mascot innan. Han får tyvär, från hans sida, inte springa runt med de andra på morgonpromenaden eftersom Julia och Triss tycker att han skulle passa bra som farsa :-)

Kollade på 1a hund och gick sedan för att förbereda Camille( gick som 3e hund) ,eftersom de hade rapphöna på provet testade vi det bla.

Startade sedan med 2 enkelmark på land, tappade andra kråkan på väg in, men tog upp den och kom in med den snyggt o prydligt. Efter en transport ner mot vattnet, var det dags för ett sök snett mitt emot detsamma.

Eftersom Camille haft lite tveksamheter att gå i vattnet på nya platser, har  vi ägnat en hel del träning till det. Det visade sig nu på provet, då hon genast spanade in båten, som låg ute i vattnet :-( Hon började bra på söket, men blev lite störd av båten = lite svår att få ut  sökområdet. Fick in alla vilt ,till slut, i allafall. Avslutade sedan med 2 kanonmarkeringar (gick i utan tvekan) på vattnet, hade lite dåligt grepp på den första = la ner och tog omtag.Kom sedan till mej. Allt renderade i ett 2a pris. Är jättenöjd med henne (trots att vi naturligtvis ville ha en 1a) , men eftersom jag lagt mer tid på "att gå direkt i vattnet" än att "sök åt andra hållet" så kan man inte kräva mer av en så orutinerad tjej (Camille, inte jag :-)

Hennes samanfattnade kritik lyder:

En tik som visar upp flera goda retrieveregenskaper , såsom apportgrepp, samarbetsvilja och markeringsfömåga. Helhetsintrycket dras ner av ett lite okoncentrerat sökarbete . Lägger ner 2 vilt under inleverering.Uppträder föredömligt i stadgan.

Camille   (E.Camille Claudel)


I helgen har vi (5 av Tricolorerna + några andra) varit nere i Gryt och haft en Kanonhelg med Håkan och Karina. Tack alla för en Supertrevlig  helg i " lugnets" tecken !!!! Det bådar gott för framtiden :-)


Kram Tina!!!!





Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards