Kennel Engsboda

Alla inlägg den 12 maj 2011

Av Tina Engström - 12 maj 2011 18:55

Elton, E.Rock and Republic är ett Yrabarn, som bodde kvar hos mej tills han var 6mån. Sedan köpte Lia Cedersköld honom. Han har sedan tränats och startat på några WTn med matte. Men hon är egentligen ingen "tävlingsmänniska". Jag erbjöd mej då att starta honom på Jaktprov istället för matte. Han har, sedan snön försvann, fått träna med mej som förare vid 5 tillfällen. Den 3 maj fick han flytta hem till mej, för att skapa en bra relation inför Provstart   

I tisdags var det då dags för start i Södertälje, vi hade stnr 12 och fick komma till den sena samlingen.Jag hann kolla på några hundar innan + att jag även halkade in "på ett bananskal" med Elliot, som stnr 9. (återkommer med detaljer om det längre ner )


Provet började med en lång markering på krönet av en backe i öppen skogsmark. Inga problem för Elton, kråkan kom hem snyggt och prydligt  

 


Därefter var det ett "riktat sök" på väg ner till vattnet , första skicket drog Elton ner till vattnet, men det andra gick bra.Därefter var det två långa markeringar på "blank vtn", han strulade lite på nr 1, men löste det själv. Nr 2 gick jättebra.


 

Vi gick sedan vidare efter skytten till söket, 6 vilt låg ute. Först kom ett skott, sen skickade jag ut Elton. "Viltsvinsbök" och att hundar "rastat sig lite" innan bekom inte Elton, 4 vilt kom snabbt in. Efter det drogs han mot vattnet och jag fick kalla in honom ett par ggr, vid ett tillfälle slog han en liten volt, då han trampade ner i en grop, på vägen    Han var sedan lite splittrad, rastade också sig lite, men fick tillslut in 5e vilt. Både jag och Domaren nöjde oss där.

                                         Hem med en av Fasanerna


                                             Här kommer en and


                               ...... osså Truten till slut     


Vio var sedan passiva på nästa hunds första markering.


Vi belönades med ett 2a pris för "det hela", är jättenöjd med Eltons attityd,han kom in med full fart, lämnade allt i hand (utom vtnmark), hade en bra följsamhet. Det känns Jättekul att vi nu "testat" en gång och har ett par chanser till att "räta ut" priset    


Ja, så var det då min egna "lilla Tokhund"    Såg på Facebook 22.30 på måndagen att det fanns en plats kvar på provet. Ringde och väckte den stackars Kommisarien, Sorry Inga   , och efteranmälde Elliot.

Inför starten var hans stadga vid vattnet, det enda som oroade mej lite. Landmark och "riktat sök" gick Kanonfint, sen var det då dags för vtn mark. Tina tog på sig den mest "auktorära" kostymen = sitt kvar, annars "dör du"   

Första skott + markering gick, E satt kvar tills jag skickade. Döm om min förvåning, då han halvvägs ut, vänder och kommer in igen. Men Hallå??? vad hände??

                         Elliot funderar på var "fågeln" kan vara??!!


 Försöker få ut honom, men lyckas inte. Tar in honom för mark nr2, är då liiiite snällare i "SITT KVAR", men tyvär händer ungefär samma sak igen. Domaren säger då snällt att "Tyvär"....... Ja, naturligtvis tar det slut här, men fick, medans domaren skrev de få saker han kunde bedöma, chansen att få ut den lilla "knashunden", han hämtade då anden till mej   


   

Ja, vad ska man säga?? Vi har tränat båt,skott,stadga osv. Men man vet aldrig vad som "rör sig" i en Flattes hjärna    



Men på't igen, på lördag åker vi till Gävle   


Stort TACK till Ingrid Aksnes för alla fina bilder!!! Tack även till Eltons ägare Lia, som låter mej "låna" Elton för Jaktmeritering av ett av "mina" barn"   




Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards