Kennel Engsboda

Alla inlägg den 15 juni 2009

Av Tina Engström - 15 juni 2009 23:23

Hej!

I fredags styrde vi kosan mot Karlskrona och Lydnads SM, där Anna Q och Kry (Almanza Beyond Belif) kvalat in.

Väl framme ,i Annas föräldrars sommarhus ,fick man en god grillmiddag.Sofia och Markus, med Mascots bror Loke, var också där.

Sedan var det dags att "finslipa" lite ute på golfbanan. Vi agerade hjälpredor och publik åt Anna tills mörkret föll.

På lördagen var det tidig uppstigning för att se dem tävla. De började med Sitt i grupp, som gick kanon, sen PL, där hörde inte Kry Annas Platskommando och istället för näsan i backen blev det en del nosande tyvär. Sedan följde en lång väntan,( vi skojade innan om att Anna inte skulle dra stnr 1, så då drog hon 60 istället :-) vi tittade på mer eller mindre duktiga ekipage, hann med en lunch i stan och lite agility innan det var dags för start. De hade laddat innan FF och gjorde riktigt bra ifrån sig. Sedan följde vittringsapp, lite övertaggad lyfte Kry första pinnen, innan hon kom på att leta efter en speciell apport, rätt pinne hem, men tyvär 0a där.Sedan gjorde de ett riktigt bra program, förutom en missad position i dumrutan (torr i halsen= dåligt kommando) De slutade iallafall som nr 40, av 61 ekipage. En bra debut!!

Jag körde sedan hem (50mil) och sov en stund.

                                             Rut & Kry

Sö morgon var det uppstigning 5.20 Regnet öste ner :-( Men vi styrde kosan mot Västerås, Triss o jag, med mycket kläder i bagaget.Det var dags för Årets Unghundsderby med 130 startande hundar (mest labradorer) Väl där slog vi följe med Lisbeth och Levis (debutanter) och gick mot ruta3, vår startruta. Det var en markering upp i en backe, diffust kastad i hög vegitation. När jag startade hade de 3 innan fått 0or, Triss var jättetaggad efter att ha suttit och tittat på Lydnadshundar en hel dag och var nära att "knalla" till mattes förskäckelse,fick ge henne ett extra sittkommando, sedan letade hon länge i rätt område innan hon lokaliserade apporten.Dåligt med vittring i ösregnet.Vi fick 13p där. Vi gick vidare till ruta 4, som också var en markering i uppförsbacke. Nu kändes Triss stadig och fin igen. Satt koncentrerat, sprang sedan upp, letade en stund och fixade den = 15p.

Ruta 4 var också markering i uppförsbacke, lite på "sniskan", dummyn hamnade här strax innan toppen och bakom en klipphäll. Triss hade lite för bråttom och drog förbi kullen och försvann bakom. Jag avvaktade en stund, men då hon inte kom tillbaka själv, var jag tvungen att kalla in henne lite och blåsa stopp, då hittade hon den.Det blev då "bara" 8p där. Man hade bara 2 min på sig att få in apporterna på varje ruta, så det gällde at handla snabbt, om det blev lite tokigt.

Efter det tog vi lunch, åt lite,vilade hjärnan och bytte lite blöta kläder.

Sedan tog vi itu med ruta 1, en kort klurig markering bakom en massa trädstammar, tyvär såg inte Triss kastet ,så jag fick dirigera henne. Hon lyssnade kanonbra, hade lite svårt att hitta tillbaka bland träden, vi fick iallafall 14p där. Vår sista ruta var vattnet, en markering som hamnade precis bakom vassen. Där simmade hon bara rakt ut och hämtade den, fastnade lite på stenar i vattnet på hemvägen ochjag vågade inte riskera ngt så det blev en ink signal där. 17p belönades vi med för det. Sammanlagt blev det 67p, ingen superpoäng, men med tanke på att det var så få, ca 25 av 130 hundar, som klarade sig utan 0or är jag ändå SUPERNÖJD med lilla "Prinsessan" !!! 

Lisbeth och Levis skötte sig också bra! Tyvär blev markeringarna lite för svåra för honom, men han gick bra fot och satt kvar lugnt och fint på alla stationerna. Nu är det hårdträning inför FLATMÄSTERSKAPET !! Men först LP imorgon ?! och Flatfestival i Juli!!

Kram Tina!


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards